Formy z wgłębieniem do wyrobu domowej czekolady i bloku orzechowego.
Formę wystarczy wypełnić rozpuszczoną czekoladą, lekko uderzyć formą o blat by pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała. Do czekolady można włożyć orzechy, bakalie lub suszone i kandyzowane owoce.
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorową tabliczkę wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze. Jeśli chcesz nadziać czekoladę orzechem lub bardziej płynnym nadzieniem - wlej czekoladę i rozprowadź na ściankach poruszając foremką, zostaw do zastygnięcia, uzupełnij nadzieniem i delikatnie wylej resztę rozpuszczonej czekolady.
Forma nadaje się także do przygotowywania deserów na zimno, np. galaretek lub musów.
Myć ręcznie.
Foremka zapakowana jest w eleganckie kartonowe pudełko i doskonale nadaje się na prezent.
Wymiary całej foremki: 23 x10 x 2 cm
Materiał: tworzywo sztuczne
Kolor: żółty

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek