KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

5 czerwca 2022 - Poznań - "Dekorowanie kremem maślanym"

64999

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Wilton

Nr produktu: 23604

Nr kat: zielnik

Opis produktu
Kurs dla pasjonatów cukiernictwa prowadzony przez Joannę Bielińską, instruktora Wilton i właścicielkę pracowni cukierniczej Manufakturka.

Jedyny taki na rynku. Podczas jednego kursu dowiesz się wszystkiego o kremie maślanym Nauczymy cię, co zrobić, by twoje wypieki zachwyciły najbliższych. W cenie kursu otrzymujesz niezbędny zestaw narzędzi do dekorowania marki Wilton.

🔹🔹🔹

Program szkolenia

- przygotowanie kremu maślanego
- barwienie na dowolne kolory
- dobieranie odpowiedniej konsystencji
- napełnianie i używanie rękawów cukierniczych (z couplerem i bez)
- rodzaje tylek i ich zastosowanie
- podstawowe techniki dekoracji: gwiazdka, rozetka, fala, pętelka, duża rozetka, świderek
- dekorowanie babeczek - napełnianie, obkładanie kremem, tworzenie ozdób
- jak upiec ciasto idealne do przygotowania tortu i jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów
- krojenie, poziomowanie i obkładanie kremem ciasta i wygładzanie jego struktury
- wykonywanie z kremu: kropki, linii, prostych dekoracyjnych obrzeży (obwódka, zygzak, prosta falbanka, muszelka, koralik), liter (drukowanych i pisanych) oraz innych kształtów (liście, trawa)
- wykonywanie sześciu różnych kwiatów z kremu: gwiazdka, zakręcony kwiatek, stokrotka, słonecznik, cynia, róża wstążkowa


Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń: gotowe kremy do dekoracji, barwniki, Piping Gel oraz dodatkowe rękawy jednorazowe (wg potrzeby).

Pracujemy na biszkopcie i muffinkach a nie na styropianowych atrapach 🙂
Pracujemy w kameralnej j grupie, z zachowaniem wszelkich rygorów sanitarnych.

🔹🔹🔹

W cenie szkolenia, otrzymujesz ten oto zestaw narzędzi , który zabierzesz ze sobą do domu
- 12 naklejek do róży
- wygiętą szpatułkę do dekoracji o długości 22,8 cm
- pędzelek dekoracyjny
- gwóźdź do kwiatów
-12 tylek: bismarck 230, Drop Flower 2D, gwiazdka 1M, 18, 21 , specjalistyczna 233, do płatków 104, okrągła 1, 3, 12, do liści 352
- 4 przejściówki (couplery)
- 12 jednorazowych worków cukierniczych
- 15 pergaminowych trójkątów o długości 30,4 cm
- tabliczkę do ćwiczeń z wzorami
- podpórkę do tabliczki do ćwiczeń

Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz również Certyfikat sygnowany przez markę Wilton.

Dodatkowo, podarujemy Ci pięknie wydany podręcznik z opisami i zdjęciami ćwiczeń już do samodzielnego powtarzania (i jego tłumaczenie w języku polskim)

TERMIN SZKOLENIA
20 marca, godz od 10:00 do 18:00

CENA
649,99 zł (decyduje kolejność wpłat)


Miejsce kursu:
pracownia "Marta Ciasta Piecze"
ul gen. Władysława Sikorskiego 40
61-537 Poznań

ZAPISY:
Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie i przez kup teraz na stronie: (22) 49 03 167 (9:00-16:00)
Decyduje kolejność wpłat!
Wystawiamy faktury vat.


Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka