KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Moje cztery pory roku, książka o dekoracji wypieków - Iga Sarzyńska

7900

w tym 5% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Nr produktu: 22559

Nr kat: 9788394722807

Opis produktu
Książka Moje cztery pory roku Igi Sarzyńskiej to niezwykła i piękna podróż do magicznego świata wypieków. Autorka przedstawia w niej swoje pomysły na dekoracje unikalnych tortów, babeczek i pierników. Książka podzielona jest na cztery rozdziały nawiązujące do pór roku. Ostatnią część stanowi ,,niezbędnik’’, w którym znajdują się dokładne instrukcje, przydatne porady i przepisy . Dzięki nim dekorowanie wypieków okaże się zaskakująco proste. Na ostatnich stronach książki znajdują się szablony, dzięki którym bez żadnych problemów wykonasz wszystkie pierniczki, ciastka i kwiaty cukrowe.

Zdjęcia do książki wykonała Kinga Błaszczyk-Wójcicka, niezwykle utalentowana fotografka i autorka bloga greenmorning.pl Dodatkowo w książce Autorka opowiada o swoich inspiracjach i krótkich historiach z jej życia.

Iga Sarzyńska o sobie:

Nazywam się Iga Sarzyńska. Jestem inicjatorem i głównym projektantem Pracowni Artystycznej Sarzyński.

Tradycja piekarska mojej rodziny sięga niemal stu lat. Los chciał, że również ja zostałam „zarażona’” bakcylem piekarsko-cukierniczej pasji.
Cała historia rozpoczęła się w Lublinie, gdzie moi pradziadkowie prowadzili 2 piekarni na Starym Mieście. Jedna z nich mieszczącą się na ul. Noworybnej przejął mój dziadek, który w latach osiemdziesiątych dwudziestego wieku przeniósł działalność do Kazimierza Dolnego, na ul. Nadrzeczną.

Dzieło dziadka kontynuował również mój Tato, Mistrz Piekarski Cezary Sarzyński. To właśnie on, od najmłodszych lat zaznajmiał mnie ze sztuką piekarsko-cukierniczą, pokazywał jak zabawę połączyć z artyzmem.
Dzięki tacie zaczęłam marzyć i dzięki niemu marzenia zaczęły stawać się rzeczywistością. Cztery lata temu, nie zapominając o tradycji postanowiłam do rodzinnej firmy wprowadzić innowacje. Tak powstała Pracownia Artystyczna.

Jestem perfekcjonistką i staram się, aby takie były rzeczy, które tworzę. Wszystkie pierniczki, babeczki oraz torty zdobię ręcznie z dbałością o każdy detal.
Inspiracją są dla mnie m.in. ciasteczka i torty tworzone przez Peggy Porshen. Jest ona jednym z najbardziej znanych i cenionych cukierników na świecie, a to co robi zachwyca i motywuje mnie do ciągłego szukania nowych pomysłów i doskonalenia się. Dlatego też, aby choć trochę dorównać mojej idolce wybrałam się w półroczną podróż po Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. W czasie mojej przygody miałam okazję doskonalić swój kunszt w akademiach: Baking Arts w San Francisco i Bonny Gordon School w Toronto. Praktyki nabrałam też w cukierni Krambs Cakes w tętniącym życiem mieście San Rafael.

Cukiernictwo stało się moim życiem... Nie wyobrażam sobie, bym mogła robić cokolwiek innego...

Okładka: twarda
Format: A4
Liczba stron: 192
ISBN: 9788394722807

Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Moje cztery pory roku, książka o dekoracji wypieków - Iga Sarzyńska

Piękne wydanie. Po kolei dokładnie opisane co robić aby uzyskać efekt jak na zdjęciu.

Elektra [2020 /1 /12 13 :46:17]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka