Czego wymagasz od metalowych obwódek do wykrawania finezyjnych kształtów ciastek? Powinna być zrobiona z dbałością o każdy element. Powinna być solidna i nie gubić kształtów. Powinna być na tyle wysoka, by można wycinać ciasteczka nawet z grubszego ciasta. Powinna mieć też zabezpieczony górny brzeg, by nie męczyć i ranić rąk, by być bezpieczną nawet dla dzieci. No i powinna łatwo się czyścić. Jeśli tego wszystkiego wymagasz od obwódki, to najlepszym wyborem są te, które produkuje firma Wilton.
Foremki Wiltona wykonane są z trwałych materiałów, które nie odginają się, nie gubią kształtu i które można myć w zmywarce. Górna krawędź zabezpieczona jest plastikową, miękką obwódką. Kształt jest foremny i proporcjonalny, dzięki czemu wykonasz bardzo realistyczne ciasteczka. Odpowiednio ostry brzeg poradzi sobie z grubszym ciastem, ale nie porysuje stolnicy czy drewnianego blatu.
Płatek śniegu to idealny kształt na zimowe i świąteczne wypieki.
Średnica: 10 cm
Wysokość: 4,5 cm
Rekomendacja Pani Doroty z mojewypieki.com!
Foremka jest sporej wielkości, solidnie wykonana i ładnie leży w dłoni. Wszystkie foremki z tej serii - Comfort Gripp - są dość wysokie. Bez problemu można wykrawać nimi i ciasteczka i grube pierniczki i.. drożdżowe bułeczki lub słodkie mini desery z gotowego ciasta np. brownies, jeśli zajdzie i taka potrzeba. Widać, że metalowa blaszka z której zostały wykonane jest dobrej jakości i łatwo się nie wygina.
Metalowe elementy foremki są bardzo starannie wykończone, bez niebezpiecznych krawędzi, ale jednocześnie na tyle ostre, by bez problemu wycinać ciastka. Miękka obwódka pozwala na bezpieczną pracę przy wycinaniu ciasteczek z dziećmi :-). Dorota, www.mojewypieki.com - kliknij, by przeczytać całą recenzję
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek