Tarte flambée to alzacka wersja pizzy, na cienkim jak opłatek cieście (po alzacku flammekueche, a po niemiecku flammkuchen ). Nazwa (w wolnym tłumaczeniu - płonąca tarta, płonące ciasto) odnosi się do sposobu jej pieczenia, w bardzo gorącym, opalanym drewnem piecu chlebowym. Tarta w tak wysokiej temperaturze rzeczywiście prawie płonie, a na pewno mocno podpalają się jej brzegi. Podobno dawniej piekarze sprawdzali czy piec chlebowy osiągnął właściwą temperaturę wkładając do niego na próbę właśnie jedno flammekueche.
Forma posiada wyjątkowo trwałą warstwę nieprzywieralną. Ułatwia to wyciąganie wypieków z formy oraz jej czyszczenie po zakończeniu pieczenia.
Perforowane dno formy zapewnia idealną cyrkulację powietrza, a także pozwala szybko ostudzić wypiek, co razem daje efekt chrupiącego ciasta na dnie wypieku
Przeznaczona do stosowania w piekarnikach do temperatury 230 stopni C.
Myć tylko ręcznie!
Wymiary: 32 cm [śr.]
Kolor: szary
Materiał: stal węglowa
Opakowanie: kolorowe pudełko kartonowe
Gwarancja: 5 lat ( producenta)
Kolekcja: Easy Baking
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek