Agar agar firmy Dary Natury to roślinna substancja żelująca.
Otrzymywany jest z różnych gatunków morskich wodorostów.
Może mieć słomkowy kolor, ale zazwyczaj jest bezbarwny i nie ma smaku.
Dzięki temu nie wpływa na smak przygotowywanych potraw i deserów.
Stosowany wszędzie tam gdzie standardowo potrzebna jest żelatyna.
Jednak w odróżnieniu do niej agar można powtórnie rozpuścić, doprawić (dosłodzić) i ponownie pozostawić do zastygnięcia.
Zastyga w temperaturze pokojowej.
Waga netto: 30 g
Skład: wyciąg z alg morskich 100%
Kraj pochodzenia surowca: Hiszpania
Kraj produkcji: Polska
Termin przydatności do spożycia: minimum 1 rok od daty zakupu
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Agar agar (30 g ) - Dary Natury
Niesamowite jak to "działa". Lepszy od żelatyny.
KKrzysiek [2019 /12 /7 20 :38:14]