Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT Izomalt, isomalt to syntetyczna substancja słodząca pełniąca też funkcję przeciwzbrylającą i wypełniającą.
W cukiernictwie służy do wyrobu efektownych przezroczystych dekoracji w różnych kolorach, przypominających wyglądem szkło czy lód.
Charakteryzuje się stosunkowo niską temperaturą pracy i wysoką plastycznością. Doskonale nadaje się do produkcji karmelu.
Waga netto: 250 g
Skład: E953
Stosowanie: 25 do 50 g wody na 250 g izomaltu.
Sposób użycia:
rozpuścić mieszaninę na małym ogniu, aby uzyskać:
a) dekoracje szkliste – rozgrzać do 160 st. C
b) dekoracje satynowe – podgrzewać do 170 - 180 st. C
Powyżej 185 st. C masa może ulec zbrązowieniu.
Uwaga: Produkt spożywczy nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Stosować w ograniczonych ilościach. Szczelnie zamknąć po użyciu. Chronić przed wilgocią i działaniem promieni słonecznych.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mleczko kokosowe (400 ml) - House of Asia
Jak zwykle - uzupełniam zapas ;-)
KKrzysiek