Czarnuszka znana jest przede wszystkim w Indiach i na bliskim wschodzie. W Europie wykorzystywana jest jako substytut pieprzu. W kuchni stosowana jest dodatek do baraniny i jagnięciny, doskonale komponuje się z warzywami, a także jest dodatkiem do sosów chutney (czatnej).
W Indiach czarnuszka pojawia się jako częsty dodatek do chlebka naan, dlatego i w naszej kulturze pojawia się jako przyprawa do posypywania chleba oraz bułek, którym nadaje charakterystycznego smaku i aromatu. Aby uzyskać głębię smaku czarnuszki, należy ją prażyć na suchej patelni przez kilka chwil.
Skład: nasiona czarnuszki 100%
Waga netto: 100 g
Kraj pochodzenia: Indie
Termin przydatności minimum 12 miesięcy od daty zakupu.
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie