Czarnuszka znana jest przede wszystkim w Indiach i na bliskim wschodzie. W Europie wykorzystywana jest jako substytut pieprzu. W kuchni stosowana jest dodatek do baraniny i jagnięciny, doskonale komponuje się z warzywami, a także jest dodatkiem do sosów chutney (czatnej).
W Indiach czarnuszka pojawia się jako częsty dodatek do chlebka naan, dlatego i w naszej kulturze pojawia się jako przyprawa do posypywania chleba oraz bułek, którym nadaje charakterystycznego smaku i aromatu. Aby uzyskać głębię smaku czarnuszki, należy ją prażyć na suchej patelni przez kilka chwil.
Skład: nasiona czarnuszki 100%
Waga netto: 100 g
Kraj pochodzenia: Indie
Termin przydatności minimum 12 miesięcy od daty zakupu.
Ostatnie opinie o produktach
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Podkłady są super :) Lekkie i wytrzymałe. Łatwe do oczyszczenia. Polecam!
vinca_minor
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012