Agar agar firmy ScrapCooking to azjatycka żelatyna.
Otrzymywany jest z różnych gatunków morskich wodorostów.
Może mieć słomkowy kolor, ale zazwyczaj jest bezbarwny i nie ma smaku.
Dzięki temu nie wpływa na smak przygotowywanych potraw i deserów.
Stosowany wszędzie tam gdzie standardowo potrzebna jest żelatyna.
Jednak w odróżnieniu do niej agar można powtórnie rozpuścić, doprawić (dosłodzić) i ponownie pozostawić do zastygnięcia.
Zastyga w temperaturze pokojowej.
Waga netto: 35 g
Skład: agar z wodorostów
Kraj produkcji: Francja
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek