Jeśli lubisz piec tarty, zarówno te wytrawne, jak i te na słodko, wiesz z pewnością, jak ważny jest dobrze przygotowany spód. Często ciasto, czy to kruche, czy francuskie, podczas pieczenia ulega wybrzuszeniu. Są na to sposoby: przekłucie ciasta widelcem w kilku miejscach, obciążenie nasionami fasoli.
Ceramiczne kuleczki do obciążania to produkt, który powinien znaleźć się w kuchni każdego amatora tart. Przeciwdziałają wybrzuszaniu się i kurczeniu ciasta. Jedno opakowanie kulek firmy Kuchenprofi wystarczy na pokrycie tarty w formie do średnicy 25 cm. Kuleczki ceramiczne obciążają ciasto dużo skuteczniej niż fasola czy groch. Są bezzapachowe i do wielorazowego użytku. Świetnie przewodzą ciepło, nie wpływając przy tym na proces pieczenia.
Wysyp je na ułożone w formie ciasto, ale my radzimy, by położyć na cieśnie kawałek papieru do pieczenia lub pergaminu.
Kulki zapakowane są w plastikowy, poręczny pojemnik.
Waga: 850 g
Materiał: ceramika
Kolor: biały
Kraj pochodzenia: Niemcy

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek