Jeśli lubisz piec tarty, zarówno te wytrawne, jak i te na słodko, wiesz z pewnością, jak ważny jest dobrze przygotowany spód. Często ciasto, czy to kruche, czy francuskie, podczas pieczenia ulega wybrzuszeniu. Są na to sposoby: przekłucie ciasta widelcem w kilku miejscach, obciążenie nasionami fasoli.
Ceramiczne kuleczki do obciążania to produkt, który powinien znaleźć się w kuchni każdego amatora tart. Przeciwdziałają wybrzuszaniu się i kurczeniu ciasta. Jedno opakowanie kulek firmy Kuchenprofi wystarczy na pokrycie tarty w formie do średnicy 25 cm. Kuleczki ceramiczne obciążają ciasto dużo skuteczniej niż fasola czy groch. Są bezzapachowe i do wielorazowego użytku. Świetnie przewodzą ciepło, nie wpływając przy tym na proces pieczenia.
Wysyp je na ułożone w formie ciasto, ale my radzimy, by położyć na cieśnie kawałek papieru do pieczenia lub pergaminu.
Kulki zapakowane są w plastikowy, poręczny pojemnik.
Waga: 850 g
Materiał: ceramika
Kolor: biały
Kraj pochodzenia: Niemcy

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mleczko kokosowe (400 ml) - House of Asia
Jak zwykle - uzupełniam zapas ;-)
KKrzysiek