Jeśli lubisz piec tarty, zarówno te wytrawne, jak i te na słodko, wiesz z pewnością, jak ważny jest dobrze przygotowany spód. Często ciasto, czy to kruche, czy francuskie, podczas pieczenia ulega wybrzuszeniu. Są na to sposoby: przekłucie ciasta widelcem w kilku miejscach, obciążenie nasionami fasoli.
Ceramiczne kuleczki do obciążania to produkt, który powinien znaleźć się w kuchni każdego amatora tart. Przeciwdziałają wybrzuszaniu się i kurczeniu ciasta. Jedno opakowanie kulek firmy Kuchenprofi wystarczy na pokrycie tarty w formie do średnicy 25 cm. Kuleczki ceramiczne obciążają ciasto dużo skuteczniej niż fasola czy groch. Są bezzapachowe i do wielorazowego użytku. Świetnie przewodzą ciepło, nie wpływając przy tym na proces pieczenia.
Wysyp je na ułożone w formie ciasto, ale my radzimy, by położyć na cieśnie kawałek papieru do pieczenia lub pergaminu.
Kulki zapakowane są w plastikowy, poręczny pojemnik.
Waga: 850 g
Materiał: ceramika
Kolor: biały
Kraj pochodzenia: Niemcy

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice