Molino Farina "00" di grano tenero - to specjalna mąka do pizzy, wyprodukowana we Włoszech.
Mąka TYP "00" pszenna* – mąka włoska, bardzo drobno mielona, na pył. Najbardziej bogata w gluten, wysokoelastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki i chleby, np. foccacia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1440 kJ/339 kcal
- tłuszcz: 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe 0,2 g
- węglowodany: 72,5 g w tym cukry 1 g
- błonnik: 2 g
- białko: 9,5 g
- sól: 0,0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Włochy
Łatwe mycie
Najwyższa jakość
Opinie o :
Mąka do pizzy Farina 00 (1 kg) ilMolino Chiavazza
Pizza z tej maki wychodzi rewelacyjna. Chrupiąca.
Elektra [2020 /1 /12 13 :47:1]
Mąka dobrej jakości.
Król [2019 /6 /4 22 :39:9]
Bardzo dobra mąka.
malgosia-viola [2018 /10 /12 14 :46:26]