Duża mata do wałkowania lukru plastycznego, fondantu czy marcepana. Wykonana jest z laminowanego tworzywa sztucznego, masy cukrowe więc do niej nie przywierają.
Po jednej stronie mata zadrukowana jest podziałkami. Podziałka w formie koła ułatwia rozwałkowanie masy na odpowiednią średnicę, ułatwi też rozplanowanie dekoracji i napisów. Podziałka brzegów ciasta pomoże w umieszczeniu na odpowiedniej wysokości i w równych odstępach dekoracyjnych obrzeży. Podziałki na brzegach maty ułatwią odmierzanie rozwałkowanych elementów z masy cukrowej.
Mata wykonana jest z wytrzymałego tworzywa, jednak nie należy na niej używać ostrych narzędzi, gdyż mogą uszkodzić powierzchnię.
Po użyciu zwinięta w rulon zajmuje mało miejsca.
Jest łatwa do utrzymania w czystości - wystarczy przetrzeć ją wilgotną szmatką i wysuszyć.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek