Popover to bułeczki puste w środku o smaku ciasta parzonego połączonego z omletem.
Nazwa babeczek popover wzięła się z efektów ich wyrastania. Ciasto podczas pieczenia wręcz wyskakuje z foremek (pop over the tin). Sekretem upieczenia idealnych babeczek popover jest oprócz receptury i składników, które muszą być przechowywane w temperaturze pokojowej - specjalna forma. W formie każda bułeczka jest pieczona w osobnej foremce dzięki czemu utrzymuje się optymalny przepływ powietrza.
Bułeczki podawane są najczęściej z dżemem, konfiturą lub miodem. Ich smak można zmienić dodając starty żółty ser lub posiekane zioła.
Forma pozwala jednocześnie upiec 6 bułeczek.
Wytrzymała na temparatury do 230 stopni Celsjusza.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek