Popover to bułeczki puste w środku o smaku ciasta parzonego połączonego z omletem.
Nazwa babeczek popover wzięła się z efektów ich wyrastania. Ciasto podczas pieczenia wręcz wyskakuje z foremek (pop over the tin). Sekretem upieczenia idealnych babeczek popover jest oprócz receptury i składników, które muszą być przechowywane w temperaturze pokojowej - specjalna forma. W formie każda bułeczka jest pieczona w osobnej foremce dzięki czemu utrzymuje się optymalny przepływ powietrza.
Bułeczki podawane są najczęściej z dżemem, konfiturą lub miodem. Ich smak można zmienić dodając starty żółty ser lub posiekane zioła.
Forma pozwala jednocześnie upiec 6 bułeczek.
Wytrzymała na temparatury do 230 stopni Celsjusza.
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek