Popover to bułeczki puste w środku o smaku ciasta parzonego połączonego z omletem.
Nazwa babeczek popover wzięła się z efektów ich wyrastania. Ciasto podczas pieczenia wręcz wyskakuje z foremek (pop over the tin). Sekretem upieczenia idealnych babeczek popover jest oprócz receptury i składników, które muszą być przechowywane w temperaturze pokojowej - specjalna forma. W formie każda bułeczka jest pieczona w osobnej foremce dzięki czemu utrzymuje się optymalny przepływ powietrza.
Bułeczki podawane są najczęściej z dżemem, konfiturą lub miodem. Ich smak można zmienić dodając starty żółty ser lub posiekane zioła.
Forma pozwala jednocześnie upiec 6 bułeczek.
Wytrzymała na temparatury do 230 stopni Celsjusza.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek