Pipeta przeznaczona jest do polewania pieczeni sosem lub marynatą. Może również służyć do ściągania tłuszczu lub szumowin z powierzchni zupy.
Gruszka pipety ma kształt umożliwiający ustawienie jej na blacie do góry nogami. Ma to podwójną funkcję. Po pierwsze - pipetę można łatwo odstawić na blat, bez brudzenia go.
Po drugie - ustawienie pipety napełnionej sosem do góry nogami ułatwi oddzielenie tłuszczu.
Pipeta została wykonana z materiałów odpornych na wysokie temperatury (do 250 stopni),
Do pipety dołączona jest szczoteczka do czyszczenia o długości 13 cm
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek