Pektyna to naturalny, pochodzący z owoców i warzyw, środek żelujący. Jest niezastąpiona przy produkcji dżemów, konfitur, galaretek i polew owocowych - nadaje im odpowiednią konsystencję.
Sposób użycia:
Wymieszaj pektynę z cukrem, dodaj mieszankę zgodnie z przepisem i zagotuj. Mieszaj energicznie i dokładnie, by uniknąć grudek. Całkowite rozpuszczenie otrzymuje się po ok. 15 minutach.
Używać w ilości około 0,5 do 1 % całkowitej masy.
Waga netto: 50 g
Skład: pektyna, sacharoza.
Produkt może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, sezam, łubin i soję- wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są także wymienione składniki.
Środek spożywczy, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, nie wdychać, chronić oczy.
Przechowywanie: po otwarciu chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgocią.
Kraj pochodzenia: Francja
Termin przydatności do spożycia: zawsze minimum 7 miesięcy od daty zakupu.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3