Pektyna to naturalny, pochodzący z owoców i warzyw, środek żelujący. Jest niezastąpiona przy produkcji dżemów, konfitur, galaretek i polew owocowych - nadaje im odpowiednią konsystencję.
Sposób użycia:
Wymieszaj pektynę z cukrem, dodaj mieszankę zgodnie z przepisem i zagotuj. Mieszaj energicznie i dokładnie, by uniknąć grudek. Całkowite rozpuszczenie otrzymuje się po ok. 15 minutach.
Używać w ilości około 0,5 do 1 % całkowitej masy.
Waga netto: 50 g
Skład: pektyna, sacharoza.
Produkt może zawierać orzechy, gluten, jajka, mleko, sezam, łubin i soję- wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są także wymienione składniki.
Środek spożywczy, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, nie wdychać, chronić oczy.
Przechowywanie: po otwarciu chronić przed bezpośrednim działaniem światła i wilgocią.
Kraj pochodzenia: Francja
Termin przydatności do spożycia: zawsze minimum 7 miesięcy od daty zakupu.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek