Tylka "rosyjska" pozwalająca na wykonanie jednym ruchem z lukru królewskiego lub kremu całej wielopłatkowej peonii. Dzięki tylkom w stylu rosyjskim stworzysz różne rodzaje kwiatów, a także liście i trawy. Teraz ciastka, babeczki i torty będą udekorowane w ciągu zaledwie kilku chwil.
Tylka jest niezwykle wygodna podczas pracy i w konserwacji, ponieważ wykonana jest metodą bezszwową z nierdzewnej stali. Po użyciu wystarczy umyć ją w gorącej wodzie z dodatkiem delikatnego środka myjącego i dokładnie wysuszyć.
Sposób użycia:
Umieść tylkę wewnątrz rękawa cukierniczego. Końcówkę rękawa przytnij mniej więcej w połowie długości tylki. Rękaw wypełnij lukrem lub kremem. Dla lepszego efektu użyj jednocześnie różnych kolorów. Przyłóż tylkę do dekorowanej powierzchni i wyciśnij wzór. Najlepszy efekt uzyskasz wyciskając dekorację o wysokości 1 - 2 cm.
Długość tylki: 3,8 cm
Średnica górna: 1,8 cm
Średnica dolna: 3 cm
Materiał: stal nierdzewna inox
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
Opinie o :
Tylka stalowa "rosyjska", peonia - ScrapCooking
pozwala pięknie dekorować.
topola10 [2017 /6 /30 10 :33:29]