KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Fiolka Streptosan Vivo - Zakwaski

899

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Zakwaski

Nr produktu: 19419

Opis produktu
Zakwaska do jogurtu Streptosan Vivo to niezbędnik do przygotowywania w warunkach domowych ukwaszonego pysznego i zdrowego jogurtu.

Z użyciem fiolki streptosanu uzyskany jogurt będzie posiadał bakterię Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej niesamowicie długo żyjących stylatków w Abchazji. To szczep bakterii, który jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.

W jogurcie zawarte są bakterię, które mają zdolność do przeciwdziałania niekorzystnym bakterią gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie środowiska które nie jest sprzyjające dla drożdżaków Candida oraz gronkowców.

Zważając na dobór kultur bakterii zawartych w jogurcie uzyskanym z Zakwaski Streptosan poleca się go w szczególności dla osób starszych, seniorów oraz dorosłych zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach.

Jogurt uzyskany z Zakwaski warto zastosować w codziennej diecie.

Jogurt przygotowany z tym produktem nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników ani cukru. Jest w pełni naturalny. Przygotowany w domu zawiera tylko naturalnie występujące cukry.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka, w zależności od spodziewanego efektu zakwaszenia.

Przepis na przygotowanie jogurtu i kefiru domowym sposobem :

- Butelkę z Zakwaską, należy wypełnić do połowy mlekiem i rozpuścić w temperaturze pokojowej. Zakręcić dokładnie nakrętkę a następnie wstrząsnąć buteleczką do rozpuszczenia się proszku.
-Po przygotowaniu fiolki z Zakwaską należy przygotować 1 lub 2 litry mleka pasteryzowanego.
-Do uzyskania odpowiedniej temperatury 1 litr mleka pasteryzowanego należy zagotować, drugi schłodzić w lodówce. Po zagotowaniu 1 litra mleka w garnku należy zmieszać je z zimnym mlekiem - po takiej czynności mleko uzyska temperaturę 37-40 stopni - odpowiednią dla rozwoju kultur bakterii. Temperaturę mleka można również kontrolować termometrem kuchennym.
-Następnie po uzyskaniu przez mleko temperatury 37-40 stopni należy wlać zawartość buteleczki do przygotowanego wcześniej mleka oraz dokładnie wymieszać.
-Garnek w którym dokonywana była czynność gotowania mleka należy dokładnie przykryć i zaizolować ręcznikiem, kocem lub kołdrą po czym odstawić w ciepłe miejsce.
-Całość odstawić na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.

Po takich czynnościach produkt jest gotowy do spożycia, należy go przechowywać w lodówce.

Należy przechowywać gotowy produkt nie dłużej niż 7 dni.

Skład: Enterococcus faecium, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp . lactis, Lactococcus lactis ssp . lactis var. diacetylactis, Streptococcus thermophilus




Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka