Silikonowa foremka z 8 wgłębieniami na pralinki do wyrobu domowych czekoladek. Foremka posiada kształty dzwonka, bałwanka, choinki oraz gwiazdy betlejemskiej Każde z wgłębień wystarczy napełnić rozpuszczoną czekoladą lekko uderzyć formą o blat aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała.
Do foremek można dodać również orzechy, płatki kokosowe lub inne dodatki i zalać czekoladą :)
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorowe czekoladki wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i
pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze.
Silikon nie przywiera do pralinek. Nie trzeba formy natłuszczać, ani obsypywać mąką czy bułką tartą. Jedynie przed pierwszym użyciem zalecamy posmarowanie formy tłuszczem (masłem lub olejem). W formie można przygotować zarówno słodkie, słone i inne smakołyki.
Wymiary formy: 20x10 cm.
Kolor: brązowy
Materiał: silikon
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek
Butelka ze słomką dla dziewczynki Smiley Kid - Zak!
Dla małej dziewczynki pierwszorzędna
KKrzysiek