Jeśli lubisz piec tarty, zarówno te wytrawne, jak i te na słodko, wiesz z pewnością, jak ważny jest dobrze przygotowany spód. Często ciasto, czy to kruche, czy francuskie, podczas pieczenia ulega wybrzuszeniu. Są na to sposoby: przekłucie ciasta widelcem w kilku miejscach, obciążenie nasionami fasoli.
Ceramiczne kuleczki do obciążania to produkt, który powinien znaleźć się w kuchni każdego amatora tart. Przeciwdziałają wybrzuszaniu się i kurczeniu ciasta. Jedno opakowanie kulek firmy Ibili wystarczy na pokrycie tarty w formie do średnicy 25 cm. Kuleczki ceramiczne obciążają ciasto dużo skuteczniej niż fasola czy groch. Są bezzapachowe i do wielorazowego użytku. Świetnie przewodzą ciepło, nie wpływając przy tym na proces pieczenia.
Wysyp je na ułożone w formie ciasto, ale my radzimy, by położyć na cieśnie kawałek papieru do pieczenia lub pergaminu.
Kulki zapakowane są w szklany, poręczny pojemnik.
Waga: 250 g
Materiał: ceramika
Kolor: kremowy
Kraj pochodzenia: Hiszpania

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek