Kamień do pizzy i chleba z lawy - Etna (zestaw z łopatą) - Eppicotispai

19999

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: natychmiast

Marka: Eppicotispai

Nr produktu: 18643

Nr kat: 2060

Cena zawiera 23% vat

Opis produktu
Etna to największy europejski wulkan, położony na Sycyli, wciąż aktywny. Z jego lawy został wytworzony ten wyjątkowy kamień do pieczenia pizzy.

Podczas pieczenia kamień oddaje ciepło równomiernie jednocześnie absorbując wilgoć z ciasta, dzięki czemu otrzymamy pizzę doskonale wypieczoną o chrupiących brzegach. Kamień nie powoduje powstawania dymu nawet podczas przygotowywania tłustych potraw i nie zmienia smaku jedzenia. Do jego powierzchni nie przywierają produkty, a dzięki temu można ograniczyć użycie tłuszczu. Kamień nadaje się również do pieczenia różnego rodzaju mięs, ryb lub warzyw.

Produkt jest bardzo elegancko zapakowany - idealny na prezent.

Zestaw zawiera:
Kamień do pieczenia pizzy z lawy wulkanicznej
Drewniana łopatka do pizzy

Instrukcja obsługi :
Włóż kamień z lawy do pieca. Rozgrzewaj go wraz z piekarnikiem do temperatury 200 - 250 °C. Umieść pizzę na środku kamienia za pomocą drewnianej łopatki.

Uwaga:
Przed pierwszym użyciem umyj kamień osoloną wodą i wysusz go dokładnie. Po osuszeniu natrzyj kamień oliwą lub innym olejem i zostaw na 24 godziny. Po tym czasie osusz go z nadmiaru oleju bibułką lub miękką szmatką.

Pamiętaj by do mycia kamienia nigdy nie używać detergentów. Mydło oraz płyny chemiczne mogą odmoczyć kamień.

Wymiary :
Kamień ; 38 x 30 x 1,5 cm
Łopatka ; 30 x 41 x 0,6 cm
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka