Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT
 |
|
Zrób dowolne zakupy za minimum 120 zł a foremka wskoczy do Twojej paczki.
Promocja trwa od 30.03.2023 do 07.04.2023 do godziny 24.00 (lub do wyczerpania zapasów). |
Kurs dedykowany jest pasjonatom oraz pasjonatkom cukiernictwa.
Zapraszamy osoby, które kochają wypieki domowe i chcą udoskonalić swoje umiejętności, by oczarować bliskich. Zapraszamy też zawodowych cukierników, którzy chcieliby odświeżyć, zaktualizować, poprawić swoje umiejętności cukiernicze.
Kurs prowadzony jest przez certyfikowanego instruktora marki Wilton, Joannę Bielińską.
Joanna Bielińska, oprócz prowadzenia kursów prowadzi również własną pracownię Manufakturka, gdzie tworzy na zamówienie piękne torty, ciastka i muffinki.
Na kursie nauczysz się jak tworzyć dekoracje w stylu angielskim z masy cukrowej Fondant oraz masy cukrowej Gum Paste, metodą marki Wilton.
Zakres kursu:
- przygotowania masy Gum Paste i Fondant (różnice, zastosowanie, przygotowywanie mieszanki)
- techniki barwienia mas
- przygotowania kleju Gum Glue
- jak pokryć ciasto masą Fondant
- wykonywania dekoracji trójwymiarowych: kokarda, mała kokardka, quilling, płaska kokardka
- wykonywania kwiatów: goździka, stokrotki, chryzantemy, róży, pączków róży, kalii, falbankowej róży
- wykonywania dodatków do kwiatów: liście, kielichy
- wykonywania innych ozdób, np. ozdobna obwódka, obwódka z kulek, dekoracje warstwowe, inkrustacje, falbanki/warstwowe falbanki
- malowania na masie Fondant
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli masę Fondant, masę Gum Paste oraz barwniki.
Dysponujemy profesjonalnym studiem, w którym każde stanowisko jest w pełni wyposażone w:
- podkładki pomocnicze
- szpatułki
- matę do wałkowania Roll-N-Cut
- paletę do malowania
- pędzelki dekoratorskie
Ponadto otrzymujesz od nas na własność pudełko startowe, które zawiera:
- wałek do Fondantu o długości 22,8 cm z fioletowymi i różowymi pierścieniami
- woreczek z pojemnikiem Dust-N-Store do posypywania cukrem lub skrobią
- foremka do falbanki
- dwuczęściowy komplet foremek do chryzantemy
- pięcioczęściowy komplet foremek do róży
- cienka gąbka do formowania
- gruba gąbka do formowania
- pędzelek dekoratorski
- narzędzie dekoratorskie
- narzędzie dekoratorskie z kulką
- narzędzie dekoratorskie do żyłkowania
- trzyczęściowy zestaw okrągłych foremek
- tabliczka do ćwiczeń
- trzy małe formówki do kwiatów
- formówka do kalii
- foremka do kalii
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz certyfikatem ukończenia kursu przygotowywania tortów i tworzenia dekoracji z masy Fondant i Gum Paste wydanym przez firmę Wilton.
Kursy prowadzone są w grupach 4 - 8 osobowych. Zastrzegamy możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku dajemy możliwość wybrania kursu w innym terminie lub zwracamy pieniądze.
Miejsce kursu:
studio szkoleniowe Wilton
ul. Kmicica 11
05-126 Nieporęt (10 km do Warszawy)
Termin kursu: 15 października 2022
Czas trwania: 10.00 - 18.00
Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie: (22) 49 03 167 (9:00-16:00)
Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie: (22) 49 03 167 (9:00-16:00)
Decyduje kolejność wpłat!
Wystawiamy faktury vat.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie