Plastikowa foremka do czekoladowych lizaków.
W foremce jednorazowo można zrobić 12 sztuk lizaków z czekolady w kształcie serduszek.
Sposób przygotowania lizaków za pomocą foremki:
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę barwnikiem, dodaj go do rozpuszczonej czekolady). Należy uważać, by czekolady nie przegrzać, bo zmieni swoją konsystencję.
2. Rozpuszczoną czekoladą napełnij wgłębienia w foremce (najłatwiej to zrobisz, przelewając wcześniej rozpuszczoną czekoladę do woreczków do dekorowania lub, jeśli używasz kuchenki mikrofalowej, możesz czekoladę od razu rozpuścić w woreczku).
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
Aby otrzymać różnokolorowe lizaki, do foremki nalewaj warstwy czekolady w różnych kolorach. Do dekoracji lizaków możesz użyć kolorowych posypek.

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Opinie o :
Foremka do czekoladowych lizaków w kształcie serduszek - 2115-1712 - Wilton
bardzo fajna forma do czekoladowych serduszek :)
skierka_ann [2018 /10 /5 18 :50:53]