Wałek do perfekcyjnego wykonywania rogalików i croissantów.
Wystarczy rozwałkować ciasto francuskie lub drożdżowe na płat o grubości 1 cm, a następnie przejechać po nim wałkiem. W ten sposób uzyskamy trójkąty o bokach długości 18 cm i podstawie 10 cm. Taki trójkąt należy wypełnić nadzieniem z maku lub dżemu, zwinąć i zagiąć. Domowy pyszny rogalik gotowy. Teraz wystarczy go tylko upiec w piekarniku, by już po kilku minutach cieszyć się zapachem i smakiem prawdziwego croissanta.
Z jednego obrotu wałka uzyskujemy 4 trójkąty ciasta na rogaliki.
Można myć w zmywarce.
Materiał: tworzywo sztuczne
Długość całkowita: 41 cm
Długość powierzchni roboczej: 17,2 cm
Opinie o :
Wałek do wycinania rogalików i croissantów - Ibili
Kształt rogalików stał się idealny. Warto go mieć.
Ela31 [2017 /6 /16 12 :33:32]