Mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa.
Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak.
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami.
Nie zawiera glutenu.
Wspaniała do ciast i ciasteczek, idealna do przepysznych naleśników i racuchów. Sprawdzi się w przygotowaniu makaronów oraz jako doskonały dodatek do chleba.
Waga netto: 200 g
Skład: mąka z nasion amarantusa
Kraj pochodzenia: Peru
Termin trwałości: minimum 6 miesięcy od daty zakupu.
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Baton piernikowy w czekoladzie z nadzieniem marcepanowym - Kopernik
JEszcze nie jadłem, ale zjem :)
Fajnie