Cukier palmowy to zdrowy, ekologiczny i szybko zyskujący na popularności cukier.
Smak czystego cukru palmy kokosowej przypomina smak brązowego cukru, choć ma bardziej karmelową nutę.
Występuje w postaci ciemnobrązowych lub jasnobrązowych granulek.
Wspaniały do wypieków, ciast i deserów. Idealny zamiennik białego cukru. Do słodzenia napojów.
Dopełnia smaku wielu pikantnych, kwaśnych i słodkich dań tajskich. Z jego udziałem przygotujesz najsmaczniejszą kawę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1693 kJ /399 kcal
tłuszcz: 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
węglowodany: 95 g, w tym cukry 81 g
białko: 0,8 g
sól: 0,0 g
Waga netto: 200 g
Skład: cukier kokosowy (Cocos nucifera) 99,5%*, sok z owoców mangostanu*
* produkt ekologiczny
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu
Opinie o :
Cukier kokosowy BIO (200 g) - House of Asia
Kolejny mój zakup tego produktu i aż się zdziwiłem, że jeszcze nie dodałem pozytywnego komentarza :-)
KKrzysiek
[2019
/6
/30 18
:13:57]
Mimo, że łudząco wygląda jak cukier trzcinowy, to jakoś ciężko mi przekonać JaśnieMęża, żeby się na niego przerzucił. A kupiłam z tą myślą, żeby wyeliminować z Jego diety cukier trzcinowy w herbacie. Kokosem nie pachnie w ogóle. W smaku zbliżony do melasy.
Opinie o :
Cukier kokosowy BIO (200 g) - House of Asia
Kolejny mój zakup tego produktu i aż się zdziwiłem, że jeszcze nie dodałem pozytywnego komentarza :-)
KKrzysiek [2019 /6 /30 18 :13:57]
Mimo, że łudząco wygląda jak cukier trzcinowy, to jakoś ciężko mi przekonać JaśnieMęża, żeby się na niego przerzucił. A kupiłam z tą myślą, żeby wyeliminować z Jego diety cukier trzcinowy w herbacie. Kokosem nie pachnie w ogóle. W smaku zbliżony do melasy.
Hoinka [2015 /10 /31 20 :56:39]