Sos Hoisin to słodko-pikantny sos o lekko czosnkowym aromacie, sporządzony na bazie soi i śliwek.
Jego charakterystyczna kompozycja smakowa to zasługa orientalnych ziół, których w Hoisinie znajdziemy bardzo wiele.. W kuchni kantońskiej dzięki gęstej konsystencji, stosowany jest jako dip do potraw, zwłaszcza do żeberek wieprzowych, drobiu i warzyw.
Wbrew swojej nazwie (hoisin oznacza owoce morza) nie zawiera ryb ani skorupiaków.
Doskonały jako składnik marynat do mięs oraz smakowity sos do potraw smażonych i pieczonych.
Skład: cukier 405, pasta z ziaren
soi 18%, czosnek 10%, ocet, woda, śliwki 5%, sól, chili 2%, barwnik: karmel siarczynowy, skrobia modyfikowana, przyprawy (anyż, cynamon), substancja konserwująca: sorbinian potasu
Waga netto: 240 g
Opakowanie: szklany słoik
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Chiny
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu

Najwyższa jakość

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3