Aromat karmelowy to doskonały sposób na uzyskanie w wypiekach, deserach lub kremach karmelowego smaku.
Wystarczy dodać 1 kropelkę esencji, by nadać karmelowego smaku Twoim słodkościom. Aromat jest bardzo esencjonalny, więc lepiej dodać mniej niż więcej.
Aromat jest 3 razy bardziej skoncentrowany niż tradycyjny ekstrakt.
Buteleczka posiada dozownik, dzięki czemu odmierzenie kropelek jest bardziej precyzyjne.
Skład: woda, alkohol, aromaty, sól, barwnik: karmel (E150); środek zagęszczający: guma ksantanowa (E415).
Wyprodukowano w fabryce, w której przetwarzane są także orzechy, ryby, owoce morza, mleko, soja i produkty pszeniczne.
Opinie o :
Aromat (esencja) karmelowy do aromatyzowania żywności (19 ml) - 604-209 - Wilton
Wypróbowałam go aromatyzując nim krem maślany do urodzinowego tortu. Opakowanie wygląda niepozornie, ale esencja jest bardzo wydajna. Na kilogram kremu użyłam 9 kropel. Łatwo się dozuje - z buteleczki wylewa się go po kropelce. Siostra po spróbowaniu tego kremu nie mogła uwierzyć, że ten obłędny karmelowy smak uzyskałam dodając zaledwie kilka kropelek. To chyba najlepsze świadectwo jakości, bo moja siostra uwielbia karmel. A i goście byli zachwyceni smakiem tortu.
Aromat sprawdził się również w cieście z białek. Zastąpiłam nim skórkę cytrynową. Ciasto zniknęło błyskawicznie.
Produkt rewelacja, więc chętnie wypróbuję jeszcze jakąś inną wersję. Szkoda, że nie ma miętowego albo truskawkowego...
Opinie o :
Aromat (esencja) karmelowy do aromatyzowania żywności (19 ml) - 604-209 - Wilton
Wypróbowałam go aromatyzując nim krem maślany do urodzinowego tortu. Opakowanie wygląda niepozornie, ale esencja jest bardzo wydajna. Na kilogram kremu użyłam 9 kropel. Łatwo się dozuje - z buteleczki wylewa się go po kropelce. Siostra po spróbowaniu tego kremu nie mogła uwierzyć, że ten obłędny karmelowy smak uzyskałam dodając zaledwie kilka kropelek. To chyba najlepsze świadectwo jakości, bo moja siostra uwielbia karmel. A i goście byli zachwyceni smakiem tortu. Aromat sprawdził się również w cieście z białek. Zastąpiłam nim skórkę cytrynową. Ciasto zniknęło błyskawicznie. Produkt rewelacja, więc chętnie wypróbuję jeszcze jakąś inną wersję. Szkoda, że nie ma miętowego albo truskawkowego...
anula.ce@windowslive.com [2016 /5 /20 23 :16:28]