Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT Naczynia Lucca to wysoka jakość i piękny, włoski styl. Dlaczego? Wyjaśnimy to poniżej. Nie zrażaj się ilością tekstu - warto przeczytać ile możesz wymagać od naczyń. I co ciekawe - te wszystkie cechy znajdziesz w garnkach i patelniach Lucca.
Zacznijmy od powierzchni. Należy ona do kategorii non-stick, czyli potrawy nie przywierają do niej, nawet, gdy nie używasz tłuszczów. Powłoka granitowa jest również bardzo łatwa w czyszczeniu i w utrzymywaniu czystości. Cząsteczki mineralne gwarantują wysoką odporność na uszkodzenia i zarysowania. Niewątpliwym plusem jest też wygląd.
Naczynie zaopatrzone jest we wskaźnik temperatury Thermopoint - dzięki niemu możesz łatwo określić, kiedy naczynie jest odpowiednio gorące, aby rozpocząć smażenie lub kiedy ostygnie i można bezpiecznie go oczyścić.
Korpus wykonany jest z wysokiej jakości kutego żelaza. Dzięki temu naczynie nagrzewa się niebywale szybko i równomiernie, ale jest też lekkie i wygodne. Grubość dna w rondlu to 4 mm.
Ergonomiczny uchwyt pomaga w przenoszeniu naczynia. Materiał, z którego został wykonany, pozwala na używanie go w piekarniku (do 120 stopni). Posiada otwór, dzięki czemu można go zawiesić na haczykach kuchennych
Naczynia Lucca nie zawierają PFOA, związków niklu ani metali ciężkich.
Można myć w zmywarce.
Materiał: aluminium, stal nierdzewna
Średnica górna: 28 cm
Średnica dolna: 16 cm
Głębokość: 8 cm
Nadaje się do używania na kuchenkach: gazowych, ceramicznych, elektrycznych i halogenowych.
Gwarancja: 4 lata
Kraj pochodzenia: Włochy
Wskazówki użytkowania patelni:
1. Przed pierwszym użyciem naczynie należy starannie umyć pod bieżąca woda używając ogólnie dostępnych środków do tego przeznaczonych, następnie dokładnie spłukać i wytrzeć do sucha.
2. Na papierowy ręcznik lub miękką szmatkę nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia. Zaleca się powtarzanie tego procesu raz na jakiś czas celem wydłużenia żywotności powierzchni.
3. Przy użytkowaniu w piekarnikach nie ustawiać temperatury większej niż 160 stopni Celsjusza aby nie stopić uchwytów - dotyczy naczyń z uchwytami z tworzywa sztucznego.
4. Mycie w zmywarkach - tylko i wyłącznie w niskich temperaturach na specjalnie do tego zdefiniowanych programach mycia. Generalnie nie zaleca się mycia w zmywarkach.
5. Naczynia myć tylko i wyłącznie po ich pełnym wystudzeniu. Nie wolno zalewać ich zimna woda kiedy powierzchnia jest rozgrzana.
6. W produktach wyposażonych w wskaźnik Thermopoint ciemno zielony kolor wskazuje temperaturę pełnego wychłodzenia.
7. Nie pozostawiać naczyń na rozgrzanej powierzchni bez produktów w środku.
8. Nie kroić potraw w naczyniach, nie uderzać ostrymi częściami w ich powłokę, nie rysować.
9. Używać tylko i wyłącznie miękkich lub drewnianych narzędzi specjalnie do tego przystosowanych.
10. Przy składowaniu, uważać ażeby powierzchnie patelni lub innych naczyń nie miały ze sobą styczności - częsty powód zarysowań. Zaleca się stosowanie odpowiednich przekładek specjalnie do tego przeznaczonych.
Odbarwienia pojawiające się na powierzchniach po pewnym okresie użytkowania są normalnym objawem i nie stanowią podstaw do reklamacji.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek