KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Patelnia non-stick (średnica: 26 cm) Cookin - Ballarini

18900

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Ballarini

Seria: Cookin

Nr produktu: 16307

Nr kat: 9C0LC0.26

Opis produktu
Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT
Naczynia Cookin to połączenie prostoty i funkcjonalności. Dlaczego? Wyjaśnimy to poniżej. Nie zrażaj się ilością tekstu - warto przeczytać ile możesz wymagać od naczyń. I co ciekawe - te wszystkie cechy znajdziesz w garnkach i patelniach Cookin.

Zacznijmy od powierzchni. Należy ona do kategorii non-stick Keravis, o strukturze plastra miodu. Dzięki niej potrawy nie przywierają do niej, nawet, gdy nie używasz tłuszczów. Powłoka granitowa jest również bardzo łatwa w czyszczeniu i w utrzymywaniu czystości. Cząsteczki mineralne gwarantują wysoką odporność na uszkodzenia i zarysowania. Niewątpliwym plusem jest też wygląd.

Serię Cookin wyróżnia również unikalne, specjalne dno 3D, które lepiej przewodzi ciepło po powierzchni naczynia. Dzięki temu gotujesz, dusisz, smażysz bez ryzyka przypalenia. Idealne dla osób, które cenią trwałość i funkcjonalność.

Naczynie wykonane jest z wysokiej jakości kutego, wielowarstwowego aluminium. Dzięki temu naczynie nagrzewa się niebywale szybko i równomiernie, ale jest też lekkie i wygodne. Wzmocnione dno, o grubości 3,8 mm, pozwala na szybsze, oszczędniejsze gotowanie, bowiem zatrzymuje temperaturę w naczyniu.

Ergonomiczny uchwyt pomaga w przenoszeniu naczynia. Materiał, z którego został wykonany, pozwala na używanie go w piekarniku (do 160 stopni). Posiada otwór, dzięki czemu można go zawiesić na haczykach kuchennych.

Sprawdzi się podczas smażenia kotletów czy ryb, a także warzyw - beztłuszczowo.

Naczynia Cookin nie zawierają PFOA, związków niklu ani metali ciężkich.
Można myć w zmywarce.

Materiał: aluminium, stal nierdzewna

Średnica: 26 cm

Nadaje się do używania na kuchenkach: gazowych, ceramicznych, elektrycznych i halogenowych.

Gwarancja: 2 lata

Kraj pochodzenia: Włochy

Wskazówki użytkowania patelni:
1. Przed pierwszym użyciem naczynie należy starannie umyć pod bieżąca woda używając ogólnie dostępnych środków do tego przeznaczonych, następnie dokładnie spłukać i wytrzeć do sucha.
2. Na papierowy ręcznik lub miękką szmatkę nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia. Zaleca się powtarzanie tego procesu raz na jakiś czas celem wydłużenia żywotności powierzchni.
3. Przy użytkowaniu w piekarnikach nie ustawiać temperatury większej niż 160 stopni Celsjusza aby nie stopić uchwytów - dotyczy naczyń z uchwytami z tworzywa sztucznego.
4. Mycie w zmywarkach - tylko i wyłącznie w niskich temperaturach na specjalnie do tego zdefiniowanych programach mycia. Generalnie nie zaleca się mycia w zmywarkach.
5. Naczynia myć tylko i wyłącznie po ich pełnym wystudzeniu. Nie wolno zalewać ich zimna woda kiedy powierzchnia jest rozgrzana.
6. W produktach wyposażonych w wskaźnik Thermopoint ciemno zielony kolor wskazuje temperaturę pełnego wychłodzenia.
7. Nie pozostawiać naczyń na rozgrzanej powierzchni bez produktów w środku.
8. Nie kroić potraw w naczyniach, nie uderzać ostrymi częściami w ich powłokę, nie rysować.
9. Używać tylko i wyłącznie miękkich lub drewnianych narzędzi specjalnie do tego przystosowanych.
10. Przy składowaniu, uważać ażeby powierzchnie patelni lub innych naczyń nie miały ze sobą styczności - częsty powód zarysowań. Zaleca się stosowanie odpowiednich przekładek specjalnie do tego przeznaczonych.
Odbarwienia pojawiające się na powierzchniach po pewnym okresie użytkowania są normalnym objawem i nie stanowią podstaw do reklamacji.
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Nieprzywierająca powłokaNieprzywierająca powłoka

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka