Drewniana łopata do chleba lub pizzy o gładkich powierzchniach.
Wykonana z drewna brzozowego najwyższej jakości. Ostre zakończenie zapewnia wygodne zsuwanie wypieków do piecyka (po nasypaniu na powierzchnię łopaty mąki lub semoliny) i ich wyjmowanie.
Taka łopatka na pewno przyda się w domu, szczególnie jeśli masz kamień do pizzy.
Zalecane mycie ręczne. Zalecana okresowa konserwacja: przed pierwszym użyciem należy natrzeć łopatę oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym i umyć w gorącej wodzie. Po tej czynności pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Gdy łopata będzie już sucha, czynność powtórzyć.
Nie zostawiać w piekarniku.
Materiał: drewno brzozowe
Szerokość: 29,7 cm
Długość z rączką: 41,5 cm
Grubość: 4 mm
Kraj pochodzenia: Włochy
Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.
Opinie o :
Łopata (deska) do pizzy lub chleba - Eppicotispai
lekka poręczna z zaostrzoną krawędzią końcową pozwala bezpiecznie przenieść gotową pizze na kamień oraz wyjąć z piekarnika.
fo3y
[2019
/3
/5 11
:39:44]
Kupiłam kamień do wypieku pizzy i brakowało mi tylko łopatki. Ostre zakończenie łopatki zapewnia wygodne zsuwanie pizzy na rozgrzany kamień (który musi być nagrzany wcześniej do bardzo wysokiej temperatury zanim włożymy ciasto ). Byłoby trudno włożyć przygotowaną pizzę bez takiej łopatki. Dzięki niej przeniesiesz gotową pizzę na kamień i przyda się również do wyjęcia ciasta po upieczeniu. Łopatka solidnie wykonana, polecam.
lucy1
[2017
/11
/13 23
:36:13]
Deski sprawdzają się doskonale, zarówno u mamy i u mnie. :-)
Opinie o :
Łopata (deska) do pizzy lub chleba - Eppicotispai
lekka poręczna z zaostrzoną krawędzią końcową pozwala bezpiecznie przenieść gotową pizze na kamień oraz wyjąć z piekarnika.
fo3y [2019 /3 /5 11 :39:44]
Kupiłam kamień do wypieku pizzy i brakowało mi tylko łopatki. Ostre zakończenie łopatki zapewnia wygodne zsuwanie pizzy na rozgrzany kamień (który musi być nagrzany wcześniej do bardzo wysokiej temperatury zanim włożymy ciasto ). Byłoby trudno włożyć przygotowaną pizzę bez takiej łopatki. Dzięki niej przeniesiesz gotową pizzę na kamień i przyda się również do wyjęcia ciasta po upieczeniu. Łopatka solidnie wykonana, polecam.
lucy1 [2017 /11 /13 23 :36:13]
Deski sprawdzają się doskonale, zarówno u mamy i u mnie. :-)
Milkaice [2017 /7 /15 19 :52:15]
świetna
bbozenka [2016 /7 /27 23 :18:56]