Forma aluminiowa wraz z drewnianym wałkiem do przygotowania pysznego domowego ravioli.
Forma wykonana z wysokiej jakości aluminium, z 12 otworami, dzięki którym jednorazowo można przygotować 12 ravioli o wymiarach 5,2 x 5,2 cm. Forma posiada otworek, na którym formę można powiesić, dzięki czemu jej przechowywanie nie zajmuje dużo miejsca. Wyposażona w gumowe nóżki zapobiegające przemieszczaniu się w trakcie używania.
Sposób użycia:
1. przygotuj ciasto makaronowe według przepisu
2. obsyp formę mąką
3. rozwałkuj ciasto na płat równej grubości i połóż na formie. Pierwszą warstwę ciasta dociśnij do formy i mocno przejedź wałkiem. Zbierz zbędne kawałki ciasta spoza formy.
4. delikatnie naciskaj na zagłębienia w formie i wypełnij je nadzieniem (około 1 łyżeczki nadzienia)
5. ciasto pomiędzy nadzieniem posmaruj delikatnie wodą, przykryj drugim płatem ciasta, dociśnij przy pomocy wałka, a później ręcznie palcami, żeby je dobrze posklejać
6. aby ravioli łatwiej odeszło od formy odwróć delikatnie formę, podziel na sztuki i zostaw do lekkiego wyschnięcia
7. wrzuć do gorącej osolonej wody i gotuj 2 minuty od momentu wypłynięcia
Zalecane mycie ręczne i dokładne wysuszenie formy po umyciu.
Materiał: aluminium, drewno brzozowe
Długość formy: 33,5 cm
Szerokość: 11,5 cm
Wysokość: 2,1 cm
Długość wałka: 25,3 cm
Kraj pochodzenia: Włochy
Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3