Forma aluminiowa wraz z drewnianym wałkiem do przygotowania pysznego domowego ravioli.
Forma wykonana z wysokiej jakości aluminium, z 24 otworami, dzięki którym jednorazowo można przygotować 24 ravioli o wymiarach 3,8 x 3,8 cm. Forma posiada otworek, na którym formę można powiesić, dzięki czemu jej przechowywanie nie zajmuje dużo miejsca. Wyposażona w gumowe nóżki zapobiegające przemieszczaniu się w trakcie używania.
Sposób użycia:
1. przygotuj ciasto makaronowe według przepisu i podziel je na 4 części
2. obsyp formę mąką
3. rozwałkuj ciasto na płat równej grubości i połóż na formie. Pierwszą warstwę ciasta dociśnij do formy i mocno przejedź wałkiem. Zbierz zbędne kawałki ciasta spoza formy.
4. delikatnie naciskaj na zagłębienia w formie i wypełnij je nadzieniem (około 1 łyżeczki nadzienia)
5. ciasto pomiędzy nadzieniem posmaruj delikatnie wodą, przykryj drugim płatem ciasta, dociśnij przy pomocy wałka, a później ręcznie palcami, żeby je dobrze posklejać
6. aby ravioli łatwiej odeszło od formy odwróć delikatnie formę, podziel na sztuki i zostaw do lekkiego wyschnięcia
7. wrzuć do gorącej osolonej wody i gotuj 2 minuty od momentu wypłynięcia
Zalecane mycie ręczne i dokładne wysuszenie formy po umyciu.
Materiał: aluminium, drewno brzozowe
Długość formy: 33,5 cm
Szerokość: 11,5 cm
Wysokość: 2,1 cm
Długość wałka: 25,3 cm
Kraj pochodzenia: Włochy
Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek