Idealna mata dla maniaków pizzy, szczególnie tej domowej :)
Mata wykonana z silikonu ze specjalnymi perforacjami na dnia i niewysokim rantem.
Wiadomo, jak trudno upiec w domu dobrą pizzę, która przypominałaby oryginalny włoski placek. Ta mata Ci w tym pomoże.
Wystarczy rozwałkować na macie ciasto na pizzę, obłożyć ją ulubionymi dodatkami i wstawić do piekarnika (użyj rusztu będącego na wyposażeniu piekarnika). Dziurkowane dno sprawia, że gorące powietrze swobodnie krąży wokół ciasta. Dzięki temu zarówno dół jak i góra pizzy są chrupiące i przyrumienione, czyli podobny efekt jak z oryginalnego pieca do wypieku.
Mata nie wymaga stosowania tłuszczu (jedynie kilka pierwszych użyć - proszę posmarować matę cienką warstewką oliwy lub oleju). Pizza łatwo odchodzi od silikonu.
Mata przyda się również do wypieku innych płaskich form pieczywa, np. focacci.
Matę można zwinąć, zajmuje w kuchni niewiele miejsca.
Prosimy nie kłaść maty na bezpośredni źródle ciepła, nie używać w piekarniku funkcji grill. Prosimy nie kroić ciasta na macie.
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3