Różowa sól to skarb Himalajów. Najzdrowsza, najczyściejsza, wspaniała - sól z Himalajów. Wydobywana jest ze złóż Himalajów sprzed 250 mln lat. Posiada szeroki zakres barw: od czystej bieli do różu i czerwieni, a ta różnorodność wynika z dominującego minerału. W różowej dominującym pierwiastkiem jest żelazo. Zawiera ponad 84 minerały i pierwiastki występujące naturalnie w organizmie człowieka.
Doskonale przyprawia i dekoruje potrawy. Posiada łagodny smak. Dzięki temu nie dominuje nawet delikatnych składników dania.
Skład: 100% różowa sól himalajska
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Pakistan
Termin przydatności: minimum rok od daty zakupu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od obcych zapachów.
Opinie o :
Sól himalajska różowa, kryształki 3 - 5 mm (500 g) - Livity
Wspaniała sól, warto spróbować.
marzenkapietr@op.pl [2016 /9 /1 9 :33:54]