Zastanawiasz się jak wszyscy profesjonalni cukiernicy przygotowują muffiny z niespodzianką? Zdradzę Ci sekret: używają tych wkładek! To dzięki nim nadzienie niespodzianka nie opada na dno i nie wypływa.
Wkładki wykonane są z metalu. Mają kształt okręgu i są nacięte na środku na kształt trójkąta. Wygięty jest on pod kątem 90 stopni do góry. I to w tym detalu tkwi cała magia.
Sposób użycia:
1. Każdą z wkładek należy umieścić w formie na muffiny (pasują do standardowej formy na muffiny). Wierzchołek wkładki musi być skierowany ku górze.
2. Następnie do otworów trzeba włożyć papilotki, tak aby wierzchołek przebił papier.
3. Teraz już można na wkładkę nabić to co ma się znaleźć w środku muffinki: czekoladki, inne ciasteczko, krówki lub inne miękkie cukierki, owoce, warzywa, ser, kawałki wędliny.
4. Całość należy normalnie wypełnić ciastem na muffinki i wstawić do piekarnika.
5. Po upieczeniu muffinki najlepiej zostawić na ok. 5 minut w formie. Po upływie tego czasu wyjąć ciastka z formy i delikatnie podważyć wkładkę wyciągając ją z babeczki. Pozostanie po niej jedynie wąski otwór w dnie ciastka.
Należy uważać na ostre krawędzie. Myć tylko ręcznie.
Średnica: 5,5 cm
Wysokość: 2 cm
Materiał: kartonowe pudełko
Wyprodukowano w USA.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Rant do pieczenia ciast i tortów prostokątny, regulowany (16 - 32 cm, H12) - DorosioweRanty
polecam! dla siebie i idealny na prezent. Wreszccie nic się nie wylewa a galaretka jest idealnie gładka
goga1313
Posypka cukrowa, maczek zieleń irlandzka (75 g) - SweetDecor
ładny, żywy odcień zieleni, idealny na listki czy murawę do tortu boisko
goga1313
Posypka cukrowa błyszczące perełki mix 5 mm, cztery kolory (40 g) - SweetDecor
bardzo ładne kolory
goga1313
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera