KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Zaciski (klipsy, spinki) do słoików (12 sztuk) - Weck

1194

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Weck

Nr produktu: 14710

Nr kat: DE112512

Opis produktu
Zaciski do słoików Weck służą w procesie konserwacji przetworów. Dociskają one mocno wieczko, sprawiając, że nic nie pojawi się w słoiku lub butelce. Razem z gumkami tworzą szczelny zestaw. Wyprodukowane ze stali nierdzewnej INOX. Trwałe i solidne. Opakowanie zawiera 12 sztuk.

Zaciski są wielorazowego użytku.

Długość pojedynczego zacisku: 3,5 cm
Szerokość zacisku: 0,5 cm

Zasady użytkowania słojów i butelek WECK:

1. Przed użyciem sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone. Uszczelka nie powinna być popękana.

2. Przed użyciem umyj słoiki i wieczka w ciepłej czystej wodzie i wyparz je wrzątkiem. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie.

3. Uważnie napełniaj:
- słoiki napełniaj do wysokości 1 cm od górnego brzegu.
- produkty o konsystencji purée napełniaj do 2 cm od brzegu
- produkty, które pęcznieją tak jak kiełbasa napełniaj do 3/4 wysokości słoika
- płyny napełniaj do 2 cm od brzegu.

4. Po napełnieniu, przed zamknięciem, krawędzie słoika muszą być czyste. Jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania możesz wytrzeć je czystą szmatką nasączoną spirytusem.

5. Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij wypełniony słoik przy użyciu spinek. Dwie spinki umieść przeciwlegle w wyżłobieniach wieczka i przyciśnij do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika.

6. Podczas pasteryzacji przestrzegaj temperatury i czasu zalecanych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura pasteryzacji lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnęcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko.

7. Jeśli pasteryzujesz 'na sucho' w piekarniku pamiętaj, że uszczelka topi się w temperaturze wyższej niż 130 st. C.

Po zakończeniu pasteryzacji, postaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez ok. 24 godziny. Po tym czasie możesz zdjąć spinki. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK do góry dnem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Zaciski (klipsy, spinki) do słoików (12 sztuk) - Weck

Produkt bardzo dobrej jakości. Polecam

sabina [2016 /3 /12 14 :7:21]

Działają jak trzeba.. bardzo mi się przydały.

AniaGotuje [2015 /11 /25 21 :33:58]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka