KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Słoik pękaty ze szklanym wieczkiem (220 ml) - Weck

576

7,69 zł

Oszczędzasz 2 zł!

Jeszcze tylko 1 szt.

-25%
WYPRZEDAŻ

- +

Wysyłka: 24 h

Marka: Weck

Nr produktu: 14703

Nr kat: DE112550

Cena zawiera 23% vat

Opis produktu
Stylowy, wykonany z trwałego i grubego szkła słoik Weck - idealny do letnich i jesiennych przetworów z owoców i warzyw. Jego design sprawdzi się w rustykalnych i vintage kuchniach, ale też w tych nowoczesnych - świetnie przełamując współczesne wzornictwo.

Ma pojemność 220 ml. Wytrzymuje wielokrotne pasteryzowanie przetworów i sterylizację.

Produkt sprzedawany jest bez gumek i klipów, które można dokupić osobno.

Wymiary z wieczkiem:
wysokość: 6,5 cm
średnica górna: 6,1 cm
średnica dolna: 5 cm
Pojemność: 220 ml

Zasady użytkowania słojów i butelek WECK:

1. Przed użyciem sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone. Uszczelka nie powinna być popękana.

2. Przed użyciem umyj słoiki i wieczka w ciepłej czystej wodzie i wyparz je wrzątkiem. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie.

3. Uważnie napełniaj:
- słoiki napełniaj do wysokości 1 cm od górnego brzegu.
- produkty o konsystencji purée napełniaj do 2 cm od brzegu
- produkty, które pęcznieją tak jak kiełbasa napełniaj do 3/4 wysokości słoika
- płyny napełniaj do 2 cm od brzegu.

4. Po napełnieniu, przed zamknięciem, krawędzie słoika muszą być czyste. Jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania możesz wytrzeć je czystą szmatką nasączoną spirytusem.

5. Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij wypełniony słoik przy użyciu spinek. Dwie spinki umieść przeciwlegle w wyżłobieniach wieczka i przyciśnij do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika.

6. Podczas pasteryzacji przestrzegaj temperatury i czasu zalecanych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura pasteryzacji lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnęcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko.

7. Jeśli pasteryzujesz 'na sucho' w piekarniku pamiętaj, że uszczelka topi się w temperaturze wyższej niż 130 st. C.

Po zakończeniu pasteryzacji, postaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez ok. 24 godziny. Po tym czasie możesz zdjąć spinki. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK do góry dnem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania.s

Wyprzedaż trwa to wyczerpania zapasów.

Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Słoik pękaty ze szklanym wieczkiem (220 ml) - Weck

produkt tej firmy jest dobrej jakości. P O L E C A M.

emil0808 [2015 /7 /21 21 :0:30]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka