Mąka bezglutenowa Teff (400 g) - Incola

1399

w tym 5% vat

- +

Wysyłka: natychmiast

Nr produktu: 14653

Nr kat: 18028

Opis produktu
Mąka Teff pochodzi z Etiopii. Należy ona do najdrobniejszych zbóż świata. Jedno ziarno pszenicy to około 150 ziaren Teff.

Sporządzisz z niej wiele dań - na słodko i na słono. Możesz dodawać ją do ciasta na pizzę, do wypieków, kremów, zapiekanek i wyrobów cukierniczych, ale sprawdzi się też jako materiał wiążący w sosach, zupach i budyniach. Polecamy Ci upiec z niej tradycyjny etiopski chlebek Injera.
Nie zawiera glutenu, ale jest bogata w mikroelementy - we wapń, żelazo, cynk i magnez. Jest lekkostrawna i nie powoduje wydzielania śluzu (jak po spożyciu mąki pszennej). Sprawdzi się u osób, które cierpią na nadkwasotę i dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Zawarta w niej krzemionka poprawi kondycję skóry i błon śluzowych. Teff zawiera również sporo żelaza, dlatego polecamy ją osobą z niedoborem tego pierwiastka i cierpiącym na chroniczne zmęczenie.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1537kJ / 367 kcal
- białko 13,3 g
- węglowodany 73,1g, w tym cukry 1,8 g
- tłuszcze 2,4 g, w tym tłuszcze nasycone 0,4 g
- skrobia 36,6 g
- błonnik 8 g
- sól 0,03 g

Produkt wolny od alergenów pokarmowych.

Skład: 100 %mąka teff

Waga netto: 400 g

Kraj pochodzenia: EU

Trwałość: zawsze minimum 4 miesięcy od daty zakupu
Bez sztucznych dodatkówBez sztucznych dodatków
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt w 100% naturalnyProdukt w 100% naturalny
Produkt wegańskiProdukt wegański
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka