Skrobia kukurydziana w kuchni znajduje wiele zastosowań. Na ogół używa się jej do zagęszczania przetworów mięsnych, ale też do pieczywa, deserów, zup, sosów i budyniu. To produkt rekomendowany i dozwolony w diecie dr Dukana. Skrobia firmy Radix jest niemodyfikowana genetycznie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1479 kJ / 353 kcal
- białko 0,2 g
- węglowodany 86,8 g
- tłuszcz 0 g
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Skrobia kukurydziana (400 g) - Radix - bis
Bardzo przydatna w codziennym gotowaniu, a co najważniejsze - niemodyfikowana genetycznie.
amiga [2015 /8 /29 16 :59:22]
Bardzo zdrowa mąka. Polecam osobom, które chcą zmienić choć trochę swoje nawyki żywieniowe :)
bozenka_bm [2015 /6 /16 15 :29:31]