Teriyaki w kuchni japońskiej to sposób marynowania mięs na grill. Teriyaki to również błysk marynaty na upieczonym mięsie.
Sos Teriyaki przyrządzany jest z sosu sojowego z dodatkiem cukru oraz przypraw takich jak: czosnek, imbir oraz octu ryżowego. Ta kompozycja sprawia, że sos ma głęboki ciemny kolor i lekko zagęszczoną konsystencję.
Sos Teriyaki ma słodki smak z odczuwalną wytrawną nutą. Jest idealną marynatą dla mięs i ryb, które mają być grillowane lub pieczone. Dzięki sosowi Teriyaki mięso będzie miało apetyczny kolor i niezrównany, delikatny smak.
Pojemność: 150 ml
Skład: woda, cukier, sos sojowy (soja, sól, mąka pszenna, woda), ocet ryżowy (ryż, alkohol, woda), imbir, skrobia modyfikowana, barwnik - karmel, czosnek, sezam, przyprawy, sorbinian potasu - substancja konserwująca, guma ksantanowa - substancja zagęszczająca
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 1 rok od daty sprzedaży.
Kraj pochodzenia: Chiny

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie