Teriyaki w kuchni japońskiej to sposób marynowania mięs na grill. Teriyaki to również błysk marynaty na upieczonym mięsie.
Sos Teriyaki przyrządzany jest z sosu sojowego z dodatkiem cukru oraz przypraw takich jak: czosnek, imbir oraz octu ryżowego. Ta kompozycja sprawia, że sos ma głęboki ciemny kolor i lekko zagęszczoną konsystencję.
Sos Teriyaki ma słodki smak z odczuwalną wytrawną nutą. Jest idealną marynatą dla mięs i ryb, które mają być grillowane lub pieczone. Dzięki sosowi Teriyaki mięso będzie miało apetyczny kolor i niezrównany, delikatny smak.
Pojemność: 150 ml
Skład: woda, cukier, sos sojowy (soja, sól, mąka pszenna, woda), ocet ryżowy (ryż, alkohol, woda), imbir, skrobia modyfikowana, barwnik - karmel, czosnek, sezam, przyprawy, sorbinian potasu - substancja konserwująca, guma ksantanowa - substancja zagęszczająca
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 1 rok od daty sprzedaży.
Kraj pochodzenia: Chiny

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3