Teriyaki w kuchni japońskiej to sposób marynowania mięs na grill. Teriyaki to również błysk marynaty na upieczonym mięsie.
Sos Teriyaki przyrządzany jest z sosu sojowego z dodatkiem cukru oraz przypraw takich jak: czosnek, imbir oraz octu ryżowego. Ta kompozycja sprawia, że sos ma głęboki ciemny kolor i lekko zagęszczoną konsystencję.
Sos Teriyaki ma słodki smak z odczuwalną wytrawną nutą. Jest idealną marynatą dla mięs i ryb, które mają być grillowane lub pieczone. Dzięki sosowi Teriyaki mięso będzie miało apetyczny kolor i niezrównany, delikatny smak.
Ostatnie opinie o produktach
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „2” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „4” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek
Świeczka na tort „5” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek