Budyń o smaku malinowym w proszku to idealna przekąska dla osób nietolerujących glukozy. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Sposób przygotowania:
1. z 0,5L zimnego mleka odlać pół szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
2. do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Średnia wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku:
- wartość energetyczna: 1479,7 kJ / 353,7 kcal
- białko: 0,3 g
- węglowodany: 86,5 g, w tym cukry 0,2 g
- tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik 0 g
- sód: 0,01 g
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik - koszenila
Waga: 45 g
Kraj pochodzenia: Polska
Trwałość: zawsze minimum 3 miesiące od daty zakupu

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Topper ze sklejki Pierwsza Komunia Święta, listki ażur - Mill Art
Świetne wykonanie . Wygląda bardzo elegancko. Polecam !
Sandera
Podkład okrągły pod tort, ciasto (średnica: 26 cm, grubość: 2 cm), z podkładem złotym do kontaktu z żywnością - Styrodur - Mill Art
Zdecydowanie najlepsze podkłady . Lekkie , ale świetnie stabilizują tort , nie ma strachu przed popłakanym tynkiem przy przenoszeniu :)
Sandera
Pudełko do transportu ciast i tortów (30 x 30 x 25 cm) - AleDobre.pl
Porządne pudełko, stabilne , zajmuje mało miejsca , można zamówić na zapas .
Sandera
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie