Budyń o smaku jagodowymw proszku to idealna przekąska dla osób nietolerujących glukozy. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Sposób przygotowania:
1. z 0,5L zimnego mleka odlać pół szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
2. do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Średnia wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku:
- wartość energetyczna: 1465 kJ / 350 kcal
- białko: 0,3 g
- węglowodany: 85,9 g, w tym cukry 0,2 g
- tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik 0 g
- sód: 0,01 g
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, zagęszczony sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok z owoców czarnej jagody w proszku (0,5%), aromat
Waga: 45 g
Kraj pochodzenia: Polska
Trwałość: zawsze minimum 3 miesiące od daty zakupu

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice