Specjalny wałek z kolcami do nakłuwania ciasta, przede wszystkim kruchego. Każdy wie, że kruche ciasto lubi się wybrzuszać w trakcie pieczenia, co powoduje spływanie nadzienia i nie jest zbyt estetyczne. Kilka ruchów wałkiem sprawia, że ciasto jest nakłute na całej powierzchni.
Wałek znajduje się na długiej, ergonomicznej rączce. Ułatwia to korzystanie z wałka.
Wałek przyda się również do odgazowania i dekoracji ciasta.
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Wałek do dziurkowania ciasta - Ibili
Świetny wałek polecam.Szybko dziurkuje koniec z dziurawieniem widelcem :), oszczędność czasu.
dijos [2015 /11 /26 13 :28:36]
Kapitalna sprawa przy pieczeniu pizzy i nie tylko.Nie dosyć że ładnie wygląda to i oszczędza czas.Polecan !
dkm60 [2014 /6 /2 14 :36:15]