Lukier plastyczny (fondant) Velvet (500 g), czarny - Birkmann

4999

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Birkmann

Nr produktu: 12458

Nr kat: 504 257

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Lukier plastyczny (fondant) marki Birkmann, to doskonałej jakości elastyczna masa cukrowa, przypominająca modelinę. Ma wiele zastosowań w cukiernictwie. Służy między innymi do pokrywania tortów i ciasteczek, tworzenia dekoracji i figurek 3D. Dzięki swoim właściwościom łatwo się wałkuje i modeluje, jest niezastąpiony w tworzeniu tortów w tzw. stylu angielskim, czyli tortów artystycznych.

Przed przystąpieniem do pracy z lukrem należy pozostawić go na jakiś czas w temperaturze pokojowej, co ułatwi jego ugniatanie. Następnie musimy go zagnieść do otrzymania gładkiej, aksamitnej konsystencji. Fondant wałkuje się przy pomocy specjalnego wałka z nieprzywierająca powłoką. Silikonową stolnicę lub papier do pieczenia powinno oprószyć się cukrem pudrem, dzięki temu masa nie będzie przywierać do podłoża.

W opakowaniu znajdują się dwa oddzielne woreczki o wadze 250 gramów każdy. Dzięki temu łatwiej można go przechowywać i tworzyć mniejszą, potrzebną w danej chwili ilość dekoracji.

Sposób użycia:

- ogrzać lukier do temperatury pokojowej;
- zagnieść masę do uzyskania gładkiej konsystencji. Na tym etapie można dodać do lukru barwnik spożywczy, aby uzyskać oczekiwany kolor;
- rozwałkować fondant na grubość około 5mm;
- lukier można układać na ciasta posmarowane masą maślaną, położenie go na masy śmietanowe doprowadzi do zniszczenia wypieku;
- do przeniesienia lukru na tort należy użyć wałka;
- położony lukier można wygładzić packą cukierniczą dostępną w sklepie;
- dekoracje do lukru należy przyklejać po jego wyschnięciu przy pomocy specjalnego kleju spożywczego;
tort pokryty lukrem należy pozostawić do obeschnięcia.

Kolor: czarny

Skład: cukier, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, woda, zwilżacz: E422, stabilizatory: E466, E407, E412, skrobia modyfikowana, środek zakwaszający: E330, barwnik E120, środki smakowe i konserwujące: E202.
Producent zamieścił na etykiecie następującą informację: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, mleka i orzechów.

Waga: 500 g (2 x 250g)

Kraj pochodzenia: Niemcy

Trwałość: 25.06.2018
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka