Ocet balsamiczny to ocet powstający z zagęszczonego moszczu winogronowego poddanego długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Ocet balsamiczny jest dodatkiem do sałatek, sosów, marynat i różnych dań kuchni włoskiej, a także do owoców i deserów.
Oryginalny ocet balsamiczny to prawie całkowicie czarna ciecz, o gęstej konsystencji i słodko-kwaśnym smaku.
Jamie mówi... „Uwielbiam ten ocet. Powstaje poprzez dojrzewanie słodkiego moszczu winogronowego. W domu spryskujemy nim ser taki jak mozarella czy Parmigiano Reggiano lub po prostu maczamy w nim chrupiącą bagietkę.”
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 807 kJ / 190 kcal
- białko: 0,2 g
- węglowodany: 42 g, w tym cukier 42 g
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik: 0 g
- sód: 0 g
Skład: ocet winny, moszcz winogronowy, E 150 (d), E 224. Zawiera
siarczyny.
Objętość netto: 250 ml
Opakowanie: szklana butelka
Kraj pochodzenia: Włochy
Trwałość: przynajmniej 12 miesięcy od daty zakupu

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3