Mąka z pestek dyni znajduje swoje zastosowanie jako dodatek do pieczywa, ciastek, zup, kotletów, itp. Może być spożywana przez wegetarian i wegan.
Mąka jest produktem powstałym w wyniku przemiału odtłuszczonych pestek dyni. To bogate źródło łatwo strawnego białka oraz błonnika, który wspiera poprawne funkcjonowanie jelit, pomaga kontrolować poziom glukozy we krwi i zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu uczestniczy w utrzymaniu masy ciała.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1409 kJ / 509 kcal
- białko: 57,9 g
- węglowodany: 7,6 g, w tym cukry 2,3 g
- tłuszcz: 8,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
- błonnik: 47,6 g
- cynk: 7,6 mg
- selen: 12,6 ug
Skład: 100% mielone odtłuszczone pestki dyni
Waga netto: 300 g
Kraj pochodzenia: Polska
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości. Gwarantujemy, że kupiona przez Ciebie mąka nie będzie miała krótszego terminu przydatności do spożycia niż 1,5 miesięca.
Nie kupuj więc na zapas :) Kupuj co jakiś czas, by cieszyć się jej wyśmienitą jakością
Termin przydatności: 5 miesięcy

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegetariański
Opinie o :
Mąka z pestek dyni (300 g) - Szarłat
mąka super , dodaję ją do pieczenia chleba,
Adrianna-25 [2017 /1 /25 8 :38:6]
Bardzo wysoka zawartość skrobi tej mące pozwala na zagęszczenie dowolnej potrawy nie używając skrobi ziemniaczanej. Ponadto można ją spożywać na surowo, a bogactwo witamin jak i wartości odżywczych jest ogromne. Warto zakupić
cytrus12346@gmail.com [2016 /3 /19 20 :35:50]