Mąka orkiszowa to źródło sporej dawki żelaza, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych, wskazana jest przy problemach skórnych i niestrawności. Jeśli lubisz domowe pieczywo, to koniecznie sięgnij po mąkę orkiszową, bowiem jest ona jedną z najbardziej wartościowych mąk do wypieku chleba i bułek. Wypieki są zdrowe, smaczne i się nie kruszą. Mąka orkiszowa mielona jest ze starego gatunku pszenicy orkisz, która była dobrze znana w średniowieczu. Ma dużo więcej cennych białek, witamin i składników mineralnych niż zwykła mąka pszenna.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1495,9 kJ / 356,8 kcal
- białko: 13,3 g
- węglowodany: 69,6 g
- tłuszcz: 2,8 g
Skład: mąka z
pszenicy orkisz
Waga netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Węgry
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości. Gwarantujemy, że kupiona przez Ciebie mąka nie będzie miała krótszego terminu przydatności do spożycia niż 1,5 miesiąca.
Nie kupuj więc na zapas :) Kupuj co jakiś czas, by cieszyć się jej wyśmienitą jakością.
Data ważności aktualnej partii: 06.09.2018

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański
Opinie o :
Mąka orkiszowa biała typ 700 - Radix-Bis
świetna do bułeczek ciasteczek jak i nalesników 0 dla wszystkich co lubia zdrowo sie odżywiac polecam
dorotkamuryn [2014 /7 /1 19 :8:25]
Najlepsza do pieczenia chleba. Chleb orkiszowy nie ma sobie równych :) Nie dość, że najsmaczniejszy, to jeszcze najzdrowszy pszenny chleb :)
delilah [2014 /5 /3 13 :19:7]
Świetna mąka - zdrowa - ma dużo witamin i mikroelementów. Świetna do domowego wypieku chleba.
patrycia [2013 /12 /1 19 :44:31]
OK Ufam ze zdrowsze od zwyklej maki pszennej.
mariejo [2013 /11 /16 22 :39:32]