Coraz częściej decydujemy się na zastępowanie gotowych sklepowych produktów na te, które samodzielnie, tradycyjnymi metodami wytwarzamy w domu. Daje to pełną kontrolę nad użytymi w czasie produkcji produktami, dzięki czemu możemy być spokojni, że nasze jedzenie nie zawiera zbędnych ulepszaczy i konserwantów.
Dzięki praktycznej formie do produkcji serów możemy pójść o kolejny krok dalej.
Specjalna forma w kształcie walca została zaopatrzona w specjalne dziurki, przez które odcieka serwatka. Posiada także niewielkie nóżki, które gwarantują, że ser nie będzie stykał się z odciekającym płynem, gdziekolwiek nie umieścimy formy.
Wyprodukowana została z białego, wysokiej jakości plastiku, posiadającego atesty do kontaktu z żywnością. Nie absorbuje zapachów i nie przywiera do produktów. Można go zarówno wyparzać jak i myć w zmywarce.
Forma ta używana i ceniona w dużych zakładach serowarskich będzie służyła Ci przez wiele lat, nie zmieniając kształtu i właściwości.
Wysokość: 6,5 cm
Średnica dolna: 14 cm
Średnica górna: 14 cm
Pojemność: 1000 ml
Kraj produkcji: Francja
Opinie o :
Forma do domowej produkcji sera o pojemności 1000 ml "Reblochon"
Zakupiłam formę i teraz mój ser ma super kształt , wygodna , serwatka swobodnie ścieka a ser się ścina
kago1 [2014 /6 /3 9 :29:49]