Odcinacz, który pozwoli precyzyjnie odkroić czubek jajka na miękko lub surowego, a także ugotowanego na twardo.
Wystarczy przyłożyć kieliszkowatą część do czubka jaja, przytrzymać, pociągnąć za uchwyt zakończony kulką, a następnie puścić ją. Czubek jest odcięty, a brzegi skorupki nie są poszarpane i nie ma jej okruszków na jajku.
Do: wjakwlosy: Zgadza się co do joty. Teraz to już nie wyobrażam sobie jajka na miękko bez odcinacza. Cóż, trening czyni mistrza. Na początku zbyt dużo serca wkładałam w przytrzymywanie jajka. Odcinacz ma u mnie dwa razy po pięć punktów i jeszcze trochę za urodę.
Irena100
[2016
/5
/23 17
:28:2]
Nie potrzebny jest żaden nóż czy też inne dodatkowe narzędzie.
Należy prawidłowo użyć tego cudeńka :-)
- nałóż czepek na jajko
- przytrzymaj dobrze jedną ręką czepek na jajku
- drugą ręką złap za kulkę, pociągnij do góry sprężynujący element
- po prostu puść kulkę (nie pompuj itp)
- usłyszysz "crack" i góra skorupki zostaje wewnątrz kapturka
Polecam :up::up:
wjakwlosy
[2015
/10
/1 12
:23:28]
Trenowałam na jajkach gotowanych na miękko, bo do takich najbardziej potrzebne są odcinacze. Mogę powiedzieć (bez przesadnej dumy), że rozgniotłam cztery jajka, zanim zrozumiałam, o co chodzi. A zrozumiałam tylko dlatego, że bardzo wierzę w zdrowy rozsądek Szwajcarów. Już oni nie mogli wymyślić czegoś kompletnie bezużytecznego. Samo przyłożenie, pociągnięcie za kulkę i puszczenie wcale nie odcina czubka. Do tego potrzebny jest nóż, którym bez żadnego już wysiłku trzeba przejechać tuż pod kieliszkiem odcinacza. Nie radzę otwierać w ten sposób jajek surowych.
Opinie o :
Odcinacz do jajek Crack-It - Moha
Do: wjakwlosy: Zgadza się co do joty. Teraz to już nie wyobrażam sobie jajka na miękko bez odcinacza. Cóż, trening czyni mistrza. Na początku zbyt dużo serca wkładałam w przytrzymywanie jajka. Odcinacz ma u mnie dwa razy po pięć punktów i jeszcze trochę za urodę.
Irena100 [2016 /5 /23 17 :28:2]
Nie potrzebny jest żaden nóż czy też inne dodatkowe narzędzie. Należy prawidłowo użyć tego cudeńka :-) - nałóż czepek na jajko - przytrzymaj dobrze jedną ręką czepek na jajku - drugą ręką złap za kulkę, pociągnij do góry sprężynujący element - po prostu puść kulkę (nie pompuj itp) - usłyszysz "crack" i góra skorupki zostaje wewnątrz kapturka Polecam :up::up:
wjakwlosy [2015 /10 /1 12 :23:28]
Trenowałam na jajkach gotowanych na miękko, bo do takich najbardziej potrzebne są odcinacze. Mogę powiedzieć (bez przesadnej dumy), że rozgniotłam cztery jajka, zanim zrozumiałam, o co chodzi. A zrozumiałam tylko dlatego, że bardzo wierzę w zdrowy rozsądek Szwajcarów. Już oni nie mogli wymyślić czegoś kompletnie bezużytecznego. Samo przyłożenie, pociągnięcie za kulkę i puszczenie wcale nie odcina czubka. Do tego potrzebny jest nóż, którym bez żadnego już wysiłku trzeba przejechać tuż pod kieliszkiem odcinacza. Nie radzę otwierać w ten sposób jajek surowych.
Irena100 [2013 /12 /9 20 :54:25]
Bardzo przydatny gadżet, polecam!
bellon [2013 /11 /27 23 :1:5]