Doskonała duża forma stalowa z serii RR na ciasta, lasagne, pieczenie i zapiekanki.
Jeśli oczekujesz, że łatwo upieczesz ciasto, lasagne lub zapiekankę, które potem wyjmiesz bez najmniejszego problemu to forma Wilton jest właśnie dla Ciebie.
Forma jest wykonana z wysokiej jakości aluminium, które zapewnia doskonały efekt pieczenia dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła. Zapewnia też równomierny efekt zbrązowienia.
Forma Wilton to:
dokładne odwzorowanie kształtów wypieków,
łatwość pieczenia dzięki nieprzywieralnej, trwałej powłoce - wystarczy odrobina tłuszczu do pieczenia, by upieczone ciasto dosłownie samo "wyskoczyło" z formy,
bajkowo łatwe mycie - do formy prawie nic nie przylega, więc się prawie nie brudzi, łatwo się myje, oczywiście można ją myć w zmywarce,
spore oszczędności - forma jest starannie wykonana z użyciem wysokiej jakości materiałów - zachowa swój kształt, wygląd oraz nieprzywieralne właściwości przez długie lata,
i przede wszystkim radość z udanych wypieków.
Przed każdym użyciem formę należy natłuścić, najwygodniej przy pomocy tłuszczu w spray’u, np. Bake Easy firmy Wilton (do nabycia w naszym sklepie).
Szerokość: 28 cm
Długość: 36,8 cm
Wysokość: 5 cm
Materiał: stal
Opinie o :
Forma stalowa prostokątna do pieczenia (37 cm x 28 cm) RR - 2105-963 - Wilton
moja ulubiona foremka :up: polecam!
gosia.f
[2015
/10
/24 22
:29:11]
Bardzo dobra jakość formy, dobrze zachowuje się w piekarniku. Zdecydowanie polecam :up:
Loczek
[2015
/8
/16 19
:10:57]
Mam mnieszą z tej serii RR 33x23 i polecam je szczerze. Do kruchych ciast nie smaruję niczym jej bo w cieście jest tłuszcz a do krojenia to polecam noże silikonowe.Ja mam nóż od stolnicy silikonowej kupionej w ikea i świetnie się sprawdza bo nie rysuje
ccc3685
[2015
/6
/15 22
:27:46]
Wysokość typowa dla blach do pieczenia ciasta. Solidna, świetna, jak wszystkie blachy z tej firmy i serii. Żeby nie rysować blachy podczas krojenia, warto ciasto po prostu wyciągnąć łapiąc za papier z każdego rogu. Jeżeli ciasto nie nadaje się do takiego wyciągania, np.sernik, to prawdopodobnie da się je pokroić bez wysiłku i bez super ostrych noży. Polecam blachę bardzo :up:
dzolinek
[2014
/10
/21 19
:9:14]
A czego używacie do krojenia np. ciasta w tej blaszce, bo nożem to się ją pokroi. Piekłam ciasto na papierze bo szkoda było mi rys od noża, niestety nie uchroniło się powstała mała rysa.
czaus.m
[2014
/9
/29 15
:45:36]
ciasto nie przywiera do formy, bardzo dobra forma, polecam ;)
Opinie o :
Forma stalowa prostokątna do pieczenia (37 cm x 28 cm) RR - 2105-963 - Wilton
moja ulubiona foremka :up: polecam!
gosia.f [2015 /10 /24 22 :29:11]
Bardzo dobra jakość formy, dobrze zachowuje się w piekarniku. Zdecydowanie polecam :up:
Loczek [2015 /8 /16 19 :10:57]
Mam mnieszą z tej serii RR 33x23 i polecam je szczerze. Do kruchych ciast nie smaruję niczym jej bo w cieście jest tłuszcz a do krojenia to polecam noże silikonowe.Ja mam nóż od stolnicy silikonowej kupionej w ikea i świetnie się sprawdza bo nie rysuje
ccc3685 [2015 /6 /15 22 :27:46]
Wysokość typowa dla blach do pieczenia ciasta. Solidna, świetna, jak wszystkie blachy z tej firmy i serii. Żeby nie rysować blachy podczas krojenia, warto ciasto po prostu wyciągnąć łapiąc za papier z każdego rogu. Jeżeli ciasto nie nadaje się do takiego wyciągania, np.sernik, to prawdopodobnie da się je pokroić bez wysiłku i bez super ostrych noży. Polecam blachę bardzo :up:
dzolinek [2014 /10 /21 19 :9:14]
A czego używacie do krojenia np. ciasta w tej blaszce, bo nożem to się ją pokroi. Piekłam ciasto na papierze bo szkoda było mi rys od noża, niestety nie uchroniło się powstała mała rysa.
czaus.m [2014 /9 /29 15 :45:36]
ciasto nie przywiera do formy, bardzo dobra forma, polecam ;)
sanca [2014 /1 /24 17 :34:3]
solidna blacha polecam super:);):up:
anna.c [2013 /12 /26 18 :44:59]
solidna blacha polecam super:);):up:
anna.c [2013 /12 /26 18 :41:47]
Jaka jest wysokośc blachy?
WYTWORNA [2013 /9 /5 23 :28:27]